Malzemeler:
500 g. hindiba
10 bardak su
1 kahve fincanı limon suyu
3/4 kahve fincanı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
Tuz
Hazırlanması:
Kök tarafındaki işe yaramayan bölümleri kesildikten sonra temizlenip bol suda beş altı defa yıkanan hindibayı tencereye koyduktan sonra üzerine 10 bardak su ekleyiniz,daha sonra da tencerenin kapağını kapatmadan ateşe koyup kök bölümlerini iyice yumuşayana kadar yirmi dakika kadar haşlayın.
Haşlamadan sonra kaim delikli bir süzgeçten geçirerek hindibanın suyunu süzün ve soğumasını sağlayın". Küçük küçük keserek bir tabağa alın ve üstüne 2 tatlı kaşığı tuz serpmek suretiyle iyice bir karıştırdıktan sonra, tabakta düzgün bir şekil verin. Zeytinyağını ve limon suyunu çırpıp üstüne gezdirdikten sonra masaya servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder