ıslatılma süresi)
Malzemeler:
8 adet küçük körpe sakız kabağı
2 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
6 tatlı kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Kabakları bir tabağın içine koyup, üzerlerine buz parçaları serpiştirdikten ve bir miktar soğuk su ekledikten sonra 1-2 saat buzdolabında bekletin.
Dolaptan çıkardıktan sonra üstlerini kazıyarak yıkayın ve gayet ince yuvarlak dilimler halinde keserek salata tabağına yerleştirin. Diğer taraftan bir tutam tuz, limon suyu, biraz karabiber, zeytinyağı ve naneyle hazırladığınız sosu kabakların üzerine döküp iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder