.

Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI •Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayıp iyice yıkayın ve süzün. Fasulyeleri 2-3 santim büyüklüğünde parçalar eide edecek şekilde dilimleyin. • Yağı, yemeklik incecik doğranmış soğanları ve incecik halkalar halinde doğranmış biberleri pilav tenceresine koyun. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. • Fasulyeyi ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve puibiberi serpin ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 2 adet yeşil sivri biber 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pulbiber 2 adet orta boy domates 4 su bardağı sıcak su b(et ya da tavuk suyu kullanmanızı tavsiye ederim) • Soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri ve yıkadığınız bulguru tencereye aktarın. Karıştırıp ocağın altını kısın. • Kısık ateşte, bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağı kapalı vaziyette 30 dakika dinlendirin. Sıcak sıcak servise sunun.

Tırtıl Baklavası

YAPILIŞI - HAZIRLANMASI • Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. • Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın. Unu da azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. • Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. • Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin. • Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın. Yufkayı oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. • Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Tatlıyı 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. • Tereyağını bir tavada kızdırın. Yağı, henüz sıcak haldeyken, kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı 180 dereye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin. • Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun. ...

Bezelye Çorbası

YAPILIŞI 1. Bir baş soğan rendelenir, bir tencere içine konan bir kaşık yağla hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. 2. Beş bardak su ve iki bardak ayıklanmış bezelye kavrulmuş soğan içerisine konur, iyice pişirilir. 3. Pişen bezelyeler süzgeçten geçirilir, suyu alınır. Balık Çorbasının terbiyelisi de lezzetli olur. Sofralarvnizın vazgeçilmez unsurlarından biri olan çorbalar, üzerlerine arzunuza göre dökeceğiniz yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz veya naneyle hem görünüş hem de lezzet bakımından daha da güzel olur. 4. Kalan iki kaşık yağla un hafifçe kavrulur. Bunun içerisine kabukları soyulmuş, küçük parçalara kesilmiş domates veya yarım kaşık salça konur, karıştırılarak tekrar pişirilir, beş bardak et suyu ilâve edilir. 5. Süçgeçten geçirilen bezelye suyu ile domatesli veya salçalı et suyu tuz da katılarak hep birlikte karıştırılır. Tekrar beş dakika kadar kaynatılır, sonra servis yapılır. NOT: Bunların üzerine arzuya göre yağda kızarmış kırmızı biber, maydanoz, nane konabilir. ...

Çiftlik Çorbası

GEREKLİ MALZEME 1 topak kıyma (portakal büyüklüğünde) 1 kaşık domates salçası 2 baş soğan 2 orta patates 2 havuç 1 dolmalık sakız kabağı 1 baş kereviz 2 diş sarmısak Yarım fincan un 4 çorba kaşığı yağ 10 bardak et suyu veya su Kâfi miktarda tuz, maydanoz. 6 bardak et suyu 3 orta domates 1 adet büyük soğan 3 kaşık yağ 1 fincan un 1 fincan pirinç 1 bardak su Kâfi miktarda tuz. YAPILIŞI 1. Yağ ile ayıklanmış, ince kıyılmış bütün sebzeler bir tencereye konup, ateşte beş dakika kadar karıştırarak kavrulur. 2. Önce un eklenir, sonra salçası konur. Beş dakika kadar daha karıştırmaya devam edilir. 3. Suyu konur, sebzeler iyice pişinceye kadar ateşte kaynatılır. 4. Kıyma, tuz ve karabiber ile yoğrulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Bunlar da çorbanın içerisine katılır. On dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan indirilir, servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpilir...

Sponsor Bağlantılar

Bağlantılar

21 Ağustos 2009 Cuma

İşkembe Çorbası , Terbiyeli İşkembe Çorbası

21 Ağustos 2009 Cuma |
Terbiyeli İşkembe Çorbası

Gerekli süre: 2 saat Malzeme:

1.5 kg. dana işkembesi

4 dolu çorba kaşığı un

2 yumurta

Yarım limon

70 g. tereyağı (ya da margarin)

3-4 diş sarımsak

Kırmızı biber

sirke

Tuz,

Hazırlanması:

iyice temizlenen dana işkembesini el parçası büyüklüğünde parçalanmış biçimde kesin, su ile iyice yıkayın, düdüklü tencerede işkembelerin üstünü kapanacak şekilde su ve biraz tuz ilave edip bir saat kadar haşlansın.

Diğer taraftan, iki yumurtayı akı ve sarısıyla birlikte çukur bir kaba kırarak iyice çırpın. Üzerine un, yarım limonun suyu ve biraz da su ekleyerek koyuca bir bulamaç haline getirin. Haşlanmış olan işkembeleri süzdükten sonra sudan çıkartın ve tahtanın üstünde arzu ettiğiniz büyüklükte doğrayınız. İşkembenin haşlanmış suyuna önce yapılan karışımı devamkı karıştırarak yavaş yavaş katın. Tencereyi orta ısıda ateşe koyup işkembeleri içine atın, Karıştırmayı bırakmadan, topaklaşmasını önlemek için sürekli karıştırarak pişirin. Pişmesine yakın, eksikse eğer biraz tuz ilave ediniz.

Başka bir kabın içinde tereyağı ısıtarak istenilen miktarda kırmızı biber kızdırın; biberi çorbanın üzerine ilave edin ve ateşten indirin.

İşkembe çorbasını, sirkeye karıştırılmış dövülmüş sarımsakla servis yapın.

İşkembe Çorbası

Gerekli süre: 2 saat 20 dakika Malzeme:

1 kg. önceden pişirilmiş işkembe

150 g. soğan

70 g. tereyağı (veya margarin]

1 litre et suyu

2 yaprak adaçayı 1 defne yaprağı

3 çorba kaşığı zeytinyağı (veya ayçiçek ya da mısırözü yağı)

1/2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı konyak

4 çorba kaşığı rendelenmiş peynir

8 dilim bayat ekmek

Tane karabiber Tuz

Hazırlanması:

İşkembeleri ince şeritler halinde kesip yıkayın. Adaçayı yaprağı, soğan ve sarımsağı ince ince kesip toprak bir kapta zeytinyağıyla kızartın. İyice kavrulunca işkembeleri ekleyip karıştırarak birkaç dakika pişirin. Tuzlayıp, konyak ile ıslatın. Konyak buharlaşmca yeterli ölçüde su koyarak, defne yaprağı ekleyin. Üzerine kapak kapatarak iki saat orta ısıda pişirin. İşkembe tüm suyunu çekip yumuşaymca üzerine rendelenmiş peynir serpip kaynar et suyu dökün. Çorba tabaklarına bölüp her birine birer dilim yağda kızarmış ekmek koyun ve üzerine de irice çekilmiş karabiberden bolca serperek servis yapın.


Related Posts



0 yorum:

.

Kişisel

SiteEkle.Web.Tr

Food & Drink Blogs all kind of recipes Şifalı Bitkiler Kadınlar,Diyet,Zayıflama Kadın Hastalıkları Dekorasyon Sağlık Zayıflama,Diyet,Gebelik,Doğum Kadınlar Kadınlar Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri Mobilya Dekorasyonu Poğaça Tarifleri Moda Dış Cephe

Kadınlar Platformu

SPONSORLU BAĞLANTILAR

En Çok Okunan Yemek Tarifleri

Son Eklenen Yemek Tarifleri

 
Yemek Tarifleri