Malzemeler:
250 g. karides
200 g. mantar (haşlanmış)
2 yumurta sarısı
1 limon
1 yaprak marul
1 çorba kaşığı hardal
2 tali kaşığı ketçap
Bir tutam kırmızı biber
1/2 su bardağı zeytinyağı (ve ya ayçiçeği veya mısırözü yağı)
Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Mantarları küçük küçük dilimler şeklinde kesin, eğer karidesler biraz büyükse karidesleri de doğrayıp bir tarafa koyunuz. Yumurta sarılarını çukur bir kaba koyarak üzerine bir tutam tuz, karabiber, kırmızı biber ve hardal ekleyerek bir çatalla iyice çırpın ve zeytinyağını mayonezde yapıldığı gibi yavaş yavaş ilave ediniz. Zeytinyağını ilave ederken de çatalla sürekli karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Ara da bir de limon suyunu ilave ediniz.
Ketçap, konyağı ve çiğ kremayı ilave ederek sosu tamam hale getiriniz.
4 tane derin kabın içerisine birer tane marul yaprağı ilave ederek üstüne mantarları ve karidesleri, en üstüne de hazırlanan sosu ilave ediniz.
salatayı ordövr olarak servis yapmak isterseniz derin kap yerine kokteyl bardaklarıyla üzerlerini karides ile süsleyerek servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder