200 g. pirinç
2 enginar
2 olgun domates
Küçük soğan
1 diş sarmısak
Bir kaç kereviz yaprağı
1 demet maydanoz 50 gr. da'na jambonu
2 çorba kaşığı kaşar ya da grayer rendesi
2 çorba kaşığı zeytinyağı, (ya da ayçiçeği veya mısırözü) Biber, tuz Hazırlanması:
Soğan, sarmısak, kereviz yaprağı ve maydanozu doğradıktan sonra toprak bir kapta zeytinyağı ilâvesiyle birkaç dakika kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve dilimleyerek sebzelere katın, tuz ve biber ilavesiyle 10 dakika kadar pişirin. Enginarların sert yapraklarını yolup, boylamasına ince ince kesin. Tencereye ilave ederek diğer
sebzelerle birlikte karıştıra karıştıra pişirin. 1,5 İt. su katıp, tuz ekin ve kaynatın. Pirinçleri ilave edin ve karıştırın.
Çorba pişince bir kaseye boşaltıp, yanında kaşar peyniri rendesiyle servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder