Malzemeler:
500 g. ıspanak
1/2 litre süt
200 gr. çiğ krema
50 gr.tereyağı
30 g. un
1 tablet etsu
3 kaşık dolusu rendelenmiş kaşar peyniri ve Tuz
Hazırlanması:Eğer ıspanakların sapları kalın ve uzunsa, 600 g. ıspanak alın Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye koyup biraz da tuz ekleyin ve su koymadan karıştırarak pişirin. Renkleri değişince süzerek alm (tencerenin dibinde birikmiş suyu atmayın). Ispanakları akar suyun altında 1 dakika kadar soğuk su ile yıkayıp, süzdükten sonra süzgeçten geçirin.
Diğer bir tencerenin içinde tereyağını eriterek unu ekleyin ve topaklaşmasını önlemek için karıştırarak pişirin. Yavaş yavaş kaynar süt ekleyip, etsuy tabletini içine ufalayın. Kaynayıncaya dek karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca süzgeçten geçirdiğiniz ıspanakları, ıspanakları pişirdiğiniz tencerenin dibinde birikmiş olan suyu, kaynar çiğ kremayı ve rendelenmiş peyniri ekleyin. Eğer çok iyi bir sonuç almak istiyorsanız, çorbanızı bir kez de süzgeçten geçirin.
Kaynar halde çorba kasesine boşaltarak kızarmış ekmekle servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder