2 orta boy domates
1 küçük salatalık
2 tatlı yeşil sivri biber 1/2 acı yeşil sivri biber 1 baş orta boy soğan
1 limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı (veya ayçiçek ya da mısırözü yağı)
Maydanoz (ince kıyılmış)
Roka (istenirse)
Tuz
Hazırlanması:
Sebzeleri bol suyla yıkayıp temiz bir bezle kurulayın. Arzuya bağlı olarak domateslerin kabuklarını soyup, iri fındık büyüklüğünde küpler halinde doğrayın. Salatalığın da kabuğunu soyup aynı biçimde doğrayın. Biberleri ince halkalar,soğanı da küçük kareler biçiminde doğrayarak çukurca bir kapta hepsini karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu bir bardak içerisindede karıştırarak üstüne dökün. Tuzu serpip, maydanoz ve ya roka ile süsleyerek servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder