Malzeme:
4 katı domates
1 kereviz
1 soğan
2 katı yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay bardağı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya
mısırözü yağı)
1 çay kaşığı hardal
2 ançuez filetosu 2 tatlı kaşığı sirke Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Domatesleri yıkayarak dilimleyin. Soğan ve kerevizin üstlerini soyup temizleyerek ince ince doğrayın.
Yumurtaları soyarak eşit kalınlıkta yuvarlak dilimler halinde kesin. 2 ançuez filetosunu küçük parçalara ayırın. Küçük bir tabağın içine tuz, sirke, hardal, bir tutam karabiber ve zeytinyağını koyarak bir çatal yardımıyla iyice karıştırın.
Doğranmış Domatesleri salata tabağına yerleştirerek içine soğanları, kerevizleri, kimyonu ve ançuez parçalarını ilave ediniz ve sosunu da döktükten sonra iyice karıştırın. Yumurta dilimleriyle süsleyerek, servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder