Malzemeler:
400 g. küçük havuç
2 katı yumurta
1 ançuez filetosu
1/2 demet maydonoz
4 çorba kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
1/2 limonun suyu
Biraz acı kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Havuçların üzerlerini ince ince soyduktan sonra yıkayıp rendeleyin ve salata kabına koyunuz. Derin bir tabakta ince ince kıyılmış yumurtaları, ince doğranmış ançuez filetosu ve çok ince doğranmış maydonozları iyice karıştırdıktan sonra, limon suyu ve zeytinyağını ilave edin; karıştırmaya devam ederek, tuz, karabiber ve kırmızı biberi katıp, havuç salatasının üstüne dökün ve hepsini dikkatle karıştırın.
Bu şekilde hazırlanan salatayı yarım saat dinlendirdikten sonra, süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder