Malzemeler:
400 gr. mantar
2 orta kereviz
200 gr. lor peyniri
1/2 diş sarmısak
1/2 limonun suyu
4 çorba kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
Karabiber Tuz
Hazırlanması:
Mantarları temizledikten sonra yıkayıp kurulayınız ve ince ince kesiniz salata kabına doldurunuz. Kerevizleri soyup iyice yıkayın ve kurulayıp rendeleyin. Lor peynirini süzünüz.
Öte yandan zeytinyağı, limon suyu, havanda ezilmiş sarmısak bir biraz tuz ve karabiberi karıştırmak şartıyla salata sosunu hazırlayınız. Rendelenen kereviz ile süzülmüş peyniri mantarlara karıştırınız. Salata sosunu, tabaktaki malzemenin üstüne döküp karıştırın ve servis yapınız. Salatayı, dilimleyip üzerine maydanoz serpilmiş katı yumurtayla isterseniz süsleyebilirsiniz
0 yorum:
Yorum Gönder