Malzemeler:
800 g. - 1 kg.'lık karnabahar
3 dolu çorba kaşığı tuz
1/2 kahve fincanı limon suyu
1 kahve fincanı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
10 tane zeytin
1 limonun kabuğu
Hazırlanması:
Bir tencereye yaprakları çıkarılmış ve temizlenmiş karnabaharı koyun. Üzerini kaplayacak şekilde su ekleyerek, tuzu ve limon kabuğunu da ekleyin.
Tencereyi ateşe koyup su kaynadıktan sonra 3 yada 6 dakika arasında haşlayın.Daha Sonra tencereyi ateşten indirip su iyice soğuyuncaya kadar bekletiniz. (Haşlama zamanı uzadıkça, karnabaharlar yumuşayacağı için, isteğe bağlı olarak ayarlanır.]
Su soğuyuna kadar, karnabaharları çıkartıp küçük dallara ayırmak kaydıyla büyükçe bir tabağın ortasına gelecek şekilde yerleştiriniz, üzerine iyice çırpılmış limon suyuyla beraber zeytinyağını dökün zeytinleri de yerleştirdikten sonra servise hazır.
0 yorum:
Yorum Gönder