Malzemeler:
1 orta boy karnabahar
3 çorba kaşığı tereyağı (ya da margarin)
8 bardak tavuk suyu
1 bardak süt
2 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un Tuz
Biber
Hazırlanması:
Karnabaharı bol suda iyice yumuşak bir hal alana kadar kaynatın. Suyunu süzün, karnabaharı ezerek püre haline getirin. Bir tencerede yağ ve unu kavurup içine süt. tavuk suyu ve karnabahar püresini katın. 10 dakika kaynattıktan sonra içine çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip hemen servis yapın.
Gerekli süre: 30 dakika
Malzemeler:
500 g. havuç
4 çorba kaşığı tereyağı (ya da margarin) 8 bardak tavuk suyu 1 bardak su 1 bardak süt
1 soğan
2 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı Biber
Tuz
Hazırlanması:
Havuçları temizleyip yıkadıktan sonra küçük parçalara bölün. Buna soğanı da ilave edip 2 kaşık yağda kavurun. 1 bardak su ve 2 bardak tavuk suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin ve püre haline getirin. Bir tencerede geri kalan yağ ile unu kavurup içine süt, tavuk suyu ve püreyi katın. 10 dakika kaynattıktan sonra içine çırpılmış 2 yumurta sarısını ilave edip hemen servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder