8 bardak et suyu
1 bardak tarhana
150 g. kıyma
60 g. tereyağı (ya da margarin)
250 g. domates (ya da 50 g. tuzsuz domates salçası]
Tuz
6 dilim ekmek
Hazırlanması:
Bir tencereye tereyağıyla kıymayı koyarak, kıyma suyunu salıp da tekrar çekinceye kadar kavurun.Sonra bunları soyulmuş ve küçük doğranmış 2 orta domates ya da az suda eritilmiş yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası ilave ederek domatesler iyice erimiş bir hal alana kadar, arada bir karıştırmak suretiyle kavurmaya devam edin. Domatesler eriyince, bunlara sırasıyla ılık haldeki et suyunu, tuzu ve serpercesine bir bardak tarhanayı ilave edin. Çorba bozamsı bir koyuluk alana dek durmadan karıştırarak pişirin.Diğer taraftan 60 g. tereyağını bir tavada iyice kızdırıp içine tavla zarı şeklinde doğranmış iç ekmekleri atın. Ekmeklerin bir taraf pembeleşince öbür taraflarını çevirerek kızartın. Kızarmış ekmekleri çorbanın yanında servis yapın.
Tarhana Çorbası Başka Usulde
6 çorba kaşığı tarhana 5 bardak et suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı (ya da margarin]
1 kahve fincanı ufalanmış tulum peyniri Tuz
Tencerede tereyağı ile salçayı biraz kavurun. Et suyunu ve tuzu koyup, henüz su kaynamadan tarhanayı ekleyin ve sürekli karıştırın. Pürüzsüz bir boza kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak çorbayı pişirin. Ateşten indirmeden hemen önce irice ufaladığınız tulum peynirini ekleyip bir iki kere çevirdikten sonra ocaktan alın.Garnitür olarak tereyağda kızarmış ufak ekmek küpleri kullanarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder