Malzemeler:
Bir adet kereviz
Bir miktar kereviz yaprağı
1 küçük beyaz turp
1 yaprak marul
1/2 çay bardağı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
1/2 limonun suyu Karabiber Tuz
Hazırlanması:
Kerevizi soyarak ince dilimler halinde kesin. Kereviz yapraklarını da ince ince kesin ve yıkayın.
Bir tabağın içinde biraz tuz, biraz zeytinyağı, limon suyu, karabiber ile bir sos hazırlayıp bunları kerevizlerin üzerine dökün ve dinlenmesi için bir saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra çıkararak salata tabağına koyun, kesilmiş kereviz yaprağını ve geri kalan zeytinyağını ekledikten sonra iyice karıştırıp üzerini rendelenmiş turpla süsleyerek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder