Malzemeleri:
sekizyüz gr. dana eti
1 kuru soğan
1 pırasa
1 kereviz
2 havuç
Beş yüz gr. pancar
2 gr. tereyağı (ya da margarin)
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
Karabiber iri tuz.
Hazırlanması:
Parça eti tencereye atıp 2 litre suyla önceden ayıklayıp yıkadığınız pırasa, kereviz, soğan, havuçla pişirin. Yarı pişmiş hale gelince iri tuz atıp pişirmeğe devam edin.
Öte yandan pancarları yıkayıp kurulayın ve ince ince doğrayarak yavaş yavaş tereyağında kızartın. Üzerlerine un serpip tuz ve biber ekin ve karıştırın. Sirke ve sıcak et suyu da katarak lezzetli bir salça hazırlayın.
Eti salçadan çıkarıp (fazla.yumuşak olmaması gerekir) parça parça keserek tekrar salçaya atın.
Pancarları da salçalarıyla birlikte ete ilâve edip yoğurt da katarak yemeği tamamlayın. iyice karıştırarak çorba tabaklarına bölüp peynir rendesiyle servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder