125 gr margarin
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
iç malzeme için
500 gr kuşbaşı et
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
4 soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz, karabiber
1 demet kıyılmış maydanoz
Üzeri için
1 yumurtanın sarısıBir soğanı ince doğrayın. Soğanı ve eti yağda kavurun. Salçayı 1 bardak suda eritip ete ekleyin ve pişirin. Kalan 3 soğanı piyaz doğrayıp ete ilave edin. Tuz, karabiber ve maydanozu ilave edin. Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Limon suyu, tuz ve 1 bardak ılık su ekleyerek yoğurun. Yarım cm kalınlığında açın. Margarini eritip üçte birini hamurun üzerine sürün. Hamuru sağdan sola ve aşağıdan yukarıya üçe katlayıp üzerini örtün ve 20 dakika dinlendirin. Yağın kalan kısmını kullanarak işlemi 2 kez tekrarlayın. Hamuru dördüncü seferde ince açıp kareler halinde kesin, içlerine hazırladığınız iç malzemeyi paylaştırıp kenarlarını üzerine katlayarak kare şeklinde kapatın. Kapatılan kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder