1 kg. sığır eti (kuşbaşı)
40 g. tereyağı (ya da margarin)
2 büyük soğan
3 orta havuç
1 orta kereviz
1/4 çok küçük lahana
2 büyük sarı patates
Yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası 1 kırmızı biber 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 14 bardak su 1 kahve fincanı sirke Tuz
Hazırlanması:
Bir tencerede tereyağıyla küçük kesilmiş soğanları kavurun, buna kuşbaşı kesilmiş etleri de ilave edip kavurmaya devam edin. Tencereye 14 bardak suyla kazınmış ve yuvarlak kesilmiş havuçları, üstü soyulup küçük doğranmış kerevizleri ceviz büyüklüğünde kesilmiş lahanayı, salçayı, kırmızı biberi ve tuzu katarak tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte iki buçuk saat pişirin.
Sonra tencereye küçük kesilmiş (kabuklan soyulmuş) patatesleri de ilave ederek patatesler yumuşak bir hal alıncaya dek pişirmeye devam edin. Kıydığınız maydanoz ve dereotlarım ilave edip tencereyi ateşten alın, bir kahve fincanı sirkeyle servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder