MALZEMELER:
300 gram et
2 kaşık saf yağ
bir tatlı kaşığı limon suyu
1 yumurtanın sarısı
2 kahve fincanı su
yeteri kadar tuz.
içinin malzemesi
100 gram beyaz peynir
maydanoz, bir bütün yumurta.
YAPILIŞI:
300 gram unu eleyip ortasını havuz gibi açınız, bu boşluğa 25 gram yani bir kaşık sade yağı yeteri kadar tuzu,, 1 tatlı kaşığı limon suyunu, 2 kahve fincanı normal suyla birlikte bir yumurtanın sarısını unun ortasına koyun ve hepsini yedire yedire yavaş yavaş yoğurun, serin bir yerde dinlenmeye bırakınız. 10 dakika sonra kalan bir kaşık yağı 4'e bölüp katmerlemç işini yapmaya başlayın. Hamurunuz dinlenirken, çukur bir porselen tabağa yeteri kadar beyaz peynir, çok ince kıyılmış maydanoz, 1 yumurta iyice karıştırılarak iç hazırlanır. Dinlenmiş hamurdan küçük parçalan mümkün olduğu kadar inee açın ve. bir yarısına sırasıyla yan yana iç koyarak hamurun öteki yarısını için üzerine kapatın, ruletle veya keskin bir şeyle keserek ayrı ayn koyup birbirine yapışmasını önleyink. Hepsi bittikten sonra kızgın yağda kızartabileceğiniz gibi daha sıhhatli olmasını istiyorsanız ve de fırınınız varsa tepsiye birbirinden ayn olarak dizip üzerlerine çırpılmış yumurtayı fırçayla sürün ve kızgın firma koyun, üstleri pembeleşinceye kadar bekleyin ve hemen çıkarın.
0 yorum:
Yorum Gönder