MALZEMELERİ:
3 tane yumurta
yarım kilo yoğurt
yarım kilo ıspanak
4 tane yufka
1 kahve fincanı un
4 kaşık sade yağ
tuz.
YAPILIŞI:
Küçük kenarlı bir tepsi yağlanarak hazırlanır. Diğer tarafta ıspanaklar yıkandıktan sonra yaprakları alınır, ince ince kıyılır, üzerlerine tuz serpilir. Tuz ile ovulur. Un serpilerek karıştırılır. Ayrı bir kapta yağ hafifçe eritilir. îçine yoğurt sonra yumurtalar katılır 2 çay kadehi su eklenir. Bir tarafa bırakılır. Diğer yanda yufkaları iki kısma bölerek tepsiye döşemeye başlayınız. Her yufkadan sonra önceden hazırladığınız yoğurtlu yumurtalı malzemeden 2-3 çorba kaşığı alıp üzerine serpmeli ve kaşıkla bunu yufkanın üzerine iyice yayınız. Yufkaların birinci kısmı bitince önceden hazırlanan tuz ile ovulmuş ıspanak yaprakları yufkanın üzerine döşeyiniz. Yalnız yoğurtlu, yumurtalı malzemeyi en üstteki yufkaya da yetecek şekilde idareli kullanınız
0 yorum:
Yorum Gönder