MALZEME:
1 kilo kemiksiz dana pirzolası,
1 adet soğan,
2 diş sarımsak,
250 gram koyun kıymğası,
1 tane havuç,
250 gr. sade yağ
3 tane iri olgun domates,
maydanoz,
tuz biber,
bir çorba kaşığı un,
yarım kilo patates.
YAPILIŞI:
Kemiksiz ince kesilmiş dana pirzolasının her birinin üstüne yarım soğan rendesi ve 1 çorba kaşığı unla sade yağda hafif kavrulmuş kıyma konur. Dolma gibi sarılıp, iple ortasından ve iki yanından bağlanır, soğan, 2 diş sarmısak, havuç ile sade yağda bir iki defa çekilir. Bir tepsiye dizilir, üstüne et suyu, yarım kahve fincanı sirke, domates veya domates salçası, tuz, biber konur, orta hararetteki ateşte yavaş yavaş pişirilir.
Haşlanmış patatesler sade yağda hafif kızartılır üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder