MALZEMELER:
750 gram kuzu eti kuşbaşı
250 gr. havuç,
250 gr, ayşekadın fasulye,
259 gr. kabak,
250 gr. dolmalık biber,
200 gr. patates,
200 gr. soğan,
200 gr. domates,
150 gr. un,
4 çorba kaşığı margarin,
tuz. biber.
YAPILIŞI:
Sebzeleri iyice tuzlu suda temizleyiniz, soyunuz, kesiniz. Soğanları güzelce ince dilimler halinde doğrayımz, eti yıkayıp küçük parçalara bölünüz. Bütün bunları yaptıktan sonra margarini bir tavaya koyup kızdırınız ve doğranmış etleri hafif blr: renk alıncaya kadar tavada kavurunuz, etlerin her tarafı r-eâk aldıktan sonra tavadan çıkarıp ayrı bir tabağa köyünüz.
Soyup doğramış olduğunuz soğanları etlerin üzerine ilave ederek kavurunuz. Bundan sonra da domates ve un ekleyerek bir süre daha kavurmaya devam * ediniz. Kavurma işlemi bittikten sonra da üzerine et suyu ilavesiyle bir saat kadar pişmeye bırakınız. Havuçları, kabakları, dolmalık biberleri, fasulyeleri ve patatesleri doğrayarak ve soyarak kaynayan etlerin üzerine ilave ediniz.
Böylece kebabın sebze işi bitmiş olur. Temizlenen bu sebzeleri kaynayan kebabın üzerine sıra ile yerleştiriniz. En son, olarak tuzunu koyup bir saat daha tencerenin kapağını kapayıp orta hararetteki ateşte pişmeye bırakınız
0 yorum:
Yorum Gönder