MALZEMELER:
Yarım kilo biftek (Şnitzel yapabilmek için bifteklerin iyice inceltilmesi gerek)
2yumurta,
1 tutam karbonat,
3 çorba kaşığına, 2 çorba kaşığı galeta unu,
tuz,
karabiber.
YAPILIŞI:
Etlerin her bir parçasını tuz ve karabiber ekerek avucunuz içinde iyice ovunuz 10 dakika kadar dinlendirin. Bu arada tavada böl kızgın yağ hazırlayın, 2 yumurtayı çukur canı kâsede çatalla vurun, unu ve galeta ununu bir kâğıt üzerine koyun tuzlanıp dinlenmiş etinizi önce una sonra yumurtaya daha son rada galeta ununa her tarafını bulayarak kızgın yağda önce bir tarafını sonra diğer yanını kızartın, hafif pembe bir renk tutturmak yeterlidir, yanında kızarmış patates ve bol salatayla. servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder