MALZEMELERİ:
Ceviz büyüklüğünde doğranmış 1 kilo kazıl eti
1 baş soğan
1 demet maydanoz
3 tane iri olgun domates veya bir kaşık domates salçası
yarım kilo yoğurt
1 kaşık sade yağ
250 gram bezelye
2 yumurta
tuz, biber.
HAZIRLANMASI
Bir tencereye 2 kaşık yağ konarak kızdırılır ince doğranmış soğan hafifçe Öldürülür, temizlenmiş kuşbaşı etler de soğanla kirlikte haîif peıîibeleşinceye kadar kavrulur. Kabuklan çekirdekleri çıkarılmış rendelenmiş domatesi de tencereye koyup 1 bardak ılık su ilavesiyle etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 250 gram ayıklanmış bezelyeyi de tencereye atın suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişirin. Ayıklanmış, yıkanmış maydanozu çok ince doğrayıp tencereye serpin ve karıştırın. Servis tabağına yoğurt konur ve ortası açılır, bu boşluğa tenceredeki pişmiş tas kebabı olduğu gibi yerleştirilir, etrafına katı olarak haşlanmış yumurtaları dilimleyip dizin ve servis yapın. Not: Arzu ediliree yoğurda dövülmüş birkaç diş sarmısak karıştınlabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder