İyi bir şiş eti koyun veya kuzu budunun lop etinden ceviz büyüklüğünde kuşbaşı olarak doğranarak hazırlanır.
MALZEMELERİ:
Yarım kilo koyun kuşbaşı,
2 tane domates,
3-4 tane sivri biber,
birkaç tane defne yaprağı.
YAPILIŞI:
-Koyun veya kuzu budundan şişlik olarak hazırlanmış kuşbaşı etleri yağlanmış şişlere dizriıeli, dizerken şişe ilk önce küçük bir parça domates takın, 1-2 parça eti geçirin bir domates parçası daha dizin etlerin aralarına bir iki parça yağlı tarafından et koyabilirsiniz. Pişerken daha lezzetli olur. Etlerin arasına domates koyduğunuz gibi sivri biber de koyabilirsiniz. Kömür ateşinde çevire' çevire pişirebileeeğiniz gibi fırında da pişirebilirsiniz. Eğer kebabı fırında pişirecekseniz altına bir tepsi koyun ve tepsinin içine birkaç dilim ekmek koyun, et kızardıkça yağı ve suyu ekmeklere akacaktır. Bu çok lezzetli olur. Yanında çok ince doğranmış tuz, karabiber, sumak ve limonla karıştırılmış soğan salatası fevkaladedir. Etler piştikten sonra şişlerden çıkararak servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder