1 kuzu budu,
1 baş soğan,
5-6 diş sarımsak,
2 kaşık sade yağ,
1 kahve fincanı sirke,
2 domates.
YAPILIŞI:
But tarafından ayrılan bir parça etin kemikleri ayrılır. But üzerindeki yağlar ve sinirler atılır, sonra o budu tuzlayıp üzerine bir baş soğan doğranıp yarım saat kadar kendi halinde bekletilir. Yeteri kadar bekledikten sonra bıçakla budun değişik yerlerinde açacağınız yerlere birer sarımsak koyunuz. Ve o budu kızgın yağda kızartınız. Sonra onu örtecek kadar su koyup orta ateşte pişiriniz. Suyu çekilince tencereden indiriniz ve üzerine bir kadeh sirke dökünüz, sonra o sirkeyi - için-ceye kadar tekrar hafif ateşte bırakınız, sonra indiriniz.-
Bu şekilde iyice pişmiş rostoluk parçayı ustalıîda dilimlere ayırınız ve hazırlayacağınız domates salçasını üzerine dökünüz. Rostonun yanında patlıcan ezmesi, kızartılmış patates iyi gider. Hardal da kenarında bulunursa lezzeti bir kât daha ar-, tar.
MALZEME:
1 adet kuzu veya kıvırcık koyunu buJıı, 3 baş irice soğan, 2 tane lıavııç S çorba kaşığı sade yağ. yarım çorba kaşığı domates salçası, tuz, biber.
YAPILIŞI:
Temizlenip yıkanmış budu, tuz ve biberle her tarafım güzelce ovarak bir tencereye koyun, yağınızı da tencereye koyarak budun her tarafını iyice çevire çevire kızartın. Doğranmış soğan ve kazınıp küçük doğranmış havuç, yarım çorba kaşığı domates salçasını da tencereye koyarak 2 bardak da sıcak su ilavesiyle ağır ateşte et pişene kadnr pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder