MALZEMELER:
3 tane yumurta,
2 kahve fincan zeytinyağı,
1 kahve fincanı limon,
3 tatlı kaşığı kaynar su,
tuz ve arzu edilirse bir çay kaşığı toz hardal
YAPILIŞI:
Derin porselen bir kap içine günlük yumurtaların sarıları kırılır. Bir tutam tuz atılarak bir kaşıkla devamlı olarak hep bir tarafa karıştırılmaya başlanır. Önce 1 kahve fincanı zeytinyağı damla damla yumurtaya ilave edilip devamlı ve aynı yöne karıştırmak gerekir. Her damlanın yumurtayı iyice yedirmesi için mayonez bitinceye kadar katiyen karıştırmaya ara vermeyiniz. Sonra aynı biçimde ikinci fincan zeytinyağı bu sefer iplik gibi akıtılarak yumurtaya karıştırılır. Limon da aynı zeytinyağı gibi önce damla damla yarısı da iplik gibi akıtılarak karıştırılır. 2 tatlı kaşığı kaynar su birden içine dökülüp hızlı hızlı karıştırarak yumurtaların pişmesi önlenmelidir. Mayonezin kıvamı kaşığa alınınca kolay dökülmeyecek şekilde olmalıdır.
Balık ve et yemeklerinin yanı sıra garnitür olarak sofraya getirilebileceği gibi Amerikan salatası yapmak için de kullanılabilir. Serin bir yerde özelikle buzdolabında ağzı sıkıca kapalı bir kavanozda 25 gün kadar saklanabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder