MALZEME:
1 kilo daha parça lop et olacak,
tuz,
karabiber,
sicim,
2 baş soğan,
4-5 tane patates,
1 kaşık domates salçası.
YAPILIŞI:
Kasapta hazırlattırabileceğiniz gibi, kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Lop etinizi uzunluğuna 2-3 parçaya bölün ve her parçayı böyle döve döve yaydıktan sonra bol tuz ve karabiber serperek ovun biri birinin üzerine koyup yuvarlayın, temiz bir yorgan iğnesiyle dikin, dikme bittikten sonra yine sicimle sıkı bağlayıp ipi düğümleyin, üzerine de biraz tuz, biber serpin ve pişireceğiniz tencereye 2 kaşık yağ koyup eritin, hazırlamış olduğunuz rostonun her tarafını çevire çevire kızartın, 2 baş soğanı ince doğrayın güzelce karıştırın, patatesleri soyup yıkayın ve 4'de bölün, 1 kaşık salçayı da sulandırıp tencereye atın, 2 bardak ılık su ekleyerek hafif ateşte 2 saat kadar pişirin, etiniz iyice pişince altını kapatın. Rostoyu bir tabağa çıkartarak biraz soğumasını bekleyin ılıkîaştıktan sonra dilim dilim keserek tabaklara koyun, yanma da beraberinde pişirdiğiniz sebzelerden koyup servis yapabilirsiniz.
Not: Rostonun içine haşlanmış yumurta ve havuç da ko-yapabilirslniz. Ayrıca sade suyla da pişirebilirsiniz, o zaman da yanma güzel bir çorba veya pilav yapın.
KOYUN ROSTO
Koyun rosto da aynen dana rosto gibi yapılır, yalnız eti daha yumuşak ve ince olduğundan dövmeye gerek yoktur.
0 yorum:
Yorum Gönder