Kuşbaşı etler tas kebabı haline geldikten.ve soğuduktan sonra yufka sanp sahanda pişirmek suretiyle yufkah tas kebabı elde edilebilir. Yalnız bu kebabın lezzetli olması için yufkayı üç kat olarak hazırlamak ve iki avuç içi boyda kestikten sonra içine tas kebabı halindeki et parçalarını iyice yaymak, yufkayı bohça gibi alttan üste doğru katlamak gerekir.
Üç katlı yufkanın her katı arasına yumurta sürülürse yufkaların birbirlerine yapışmaları önlenmiş olur.
Bohça halindeki yufkah kebapları, nebati yağı kızdırılmış olan tavaya ikişer ikişer atın, her iki tarafının da kızarmasını sağlamak için uzun bir çatalla çevirmek, iyice kızarınca da çıkarıp diğerlerini atmak ve böylece hepsini kızartmak mümkündür.
0 yorum:
Yorum Gönder