MALZEMELERİ:
6 tane çiroz,
1 su bardağı sirke,
1 kahve fincanı zentinyağı,
bir demet dereotu.
YAPILIŞI:
Çirozlar teker teker alevli ateşin üzerinde çevire çevire her tarafı ısıtılır. Kabukları kabarmaya başlayınca bu kabuklar bıçak ile soyulur. Başı kesilip atılır. Havan ile sert bir yerde dövülerek kılçığının etinden ayrılması sağlanır. Çiroz etleri küçük parçalara ayrılarak 2 saat kadar 1 su bardağı sirke içinde bırakılır. Etler yumuşayınca sirkesi süzülerek atılır. Servis tabağına döşenir, üzerine 1 fincan zentinyağı ve yarım fincan sirke gezdirilerek dökülür. Yarım demet dereotu ince ince kıyılarak salatanın üzeri süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder