MALZEMELER:
Yarım kilo köftelik dana kıyma
1 dilim bayat ekmek
2 tane soğan
4 tane patlıcan
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sade yağ
yarım kilo süt
tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Soğan ince rendelenir. Ekmek içi ıslatılıp sıkılarak, suyu çıkarılır. Tuz, karabiber, kıyma, et, ekmek ve soğan iyice yoğrulur. Cevizden küçük, yuvarlak köfteler yapılır. Bir kenara bırakılır. Diğer yanda patlıcanlar bütün olarak kabuğu ile biri likte orta hararetteki ateşte çevire çevire pişirilir. Jyice yumu-gayınca kabukları soyulur. Çatalla ezilir, bir tarafa bırakılır. Başka bir tarafta un yağ ile beraber kavrulur, miyanesinin kıvamı gelince sıcak süt ile yavaşça sulandırılır. Koyu bir bulamaç yapılır içine patlıcan ezmesi karıştırılır. Tuzu serpilir.Hafif ateş üzerinde bırakılır. Diğer yanda bir tava içinde margarin kızdırılır. Köfteler bu yağda kızartılır, servis tabağına önce miyaneli patlıcan ezmesi döşenir sonra ortasına kızarmış köfteler konur. Tavada kalan yağ patlıcan ezmesinin üzerine gezdirilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder