MALZEME:
Yarım kilo bonfile,
2 kaşık sade yağ,
2 yumurta,
galeta unu,
tuz,karabiber.
YAPILIŞI:
Haşlanmış patatesler sade yağda hafif kızartılır, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir servis yapılır.
Et yumurta büyüklüğünde parçalara kesilir. 1 santim kalınlığında oluncaya kadar dövülür. Sinirleri çıkarılır, tuz, biber serpilerek iki tarafı una, yumurtaya ve galeta tozuna da bulandıktan sonra tavada kızdırılmış yağda kızartılır. Hafif kızartmak ve kurutmamak gerekir.
Yanında garnitür olarak kızarmış veya haşlanmış patates konur sıcak olarak yenir. Arzu edilirse her parçanın üstüne çok ince bir dilim tereyağı konur.
Not: Biftek, dana pirzolası veya dövülmüş lop etlerden de olur.
0 yorum:
Yorum Gönder