MALZEMELER:
1 kilo kuzu eti,
1 kilo küçük taze patates,
yanm kilo bezelye,
150 gr. soğan,
yarım kilo domates,
1 demet dereotu,
yeteri kadar tuz.
YAPILIŞI:
Etler ceviz büyüklüğünde parçalar halinde doğranır, yıkanır.Soğan ince ince kesilir. 2 çorba kaşığı sade yağ ile birlikte biraz tuz katılarak kavrulur. Bıraktığı suyu çekince domatesler doğranır, ilave edilir, kavrulmaya devam edilir. Bir güre de domatesle pişirilir, sonra 5 bardak sıcak su ilave.edilir. Patatesler haşlanır, kabukları soyulur, bir kaşık sade yağda kızartılır. Bezelyeler tuzlu suda haşlanır.
Et, patates, bezelye hazırlanır, 20 santim genişliğinde..kalın yağlı kâğıttan on tane kutu yapılır. Kutu yapmasını bilmeyenler 40 santim genişliğinde kareler keserler. Her birine et,, patates, bezelye talisini edilir. Üzerine bir dilim domates ye kıyılmış dereotu ve et suyu eşit olarak taksim edilir ve kâğıtlar zarf gibi etin ve sebzenin üzerine kapanır, kâğıtların uçları bükülür. Tepsiye sıralanır, fırına konur. Biraz bekledikten sonra çıkarılır, sıca sıcak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder