1 kilo sığır vo koyun karışık kıyma,
3 tane yumurta, 2 tane ince uzun havuç, 1 tane soğan, 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı sade yağ, tuz, biber, galeta unu. YAPILIŞI:
Kıyma, iki yumurta, soğan rendesi, kıyılmış maydanoz, tuz, biber, 1 kaşık sade yağ hepsi beraber yoğurulur. Yağlanmış tepsiye bir santim kalınlığında uzunlamasına yayılır. Ortasına haşlanmış havuç konur. Kıyma ile üzeri örtülerek rulo gekli verilir. Üzerine bir yumurta sürülür ve galeta tuzu serpilerek orta hararetteki fırında pişirilir. Tepsiye akan etin suyu kaşıkla rulonun üzerinde gezdirilir. Et soğuduktan sonra dilimlere ayrılır ve yanma kıvırcık salata ile mayonezli yumurta, garnitür olarak konur. Arzu edilirse içine fıstık ve ku§ üzümü de konabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder