MALZEMELER:
Yarım kilo az yağlı koyun kıyması (koyun ve sığır karsşık)
100 grram fıstık,
1 tane soğan,
iki diş ezilmiş sarımsak,
1 demet ince kıyılmış maydanoz,
2 yumurta,
1 havuç,
3 tane yufka,
karabiber,
yenibahar,
4 kaşık sade yağ.
YAPILIŞI:
Fıstıkların dış kabukları soyulur, soğan küçük küçük rendenelir, 2 diş sarmısak dövülür, maydanoz temizlenip ince ince doğranır. Havuç, üzeri kazınarak yumuşayıncaya kadar haşlanır, ufak uîak doğranır. Bütün malzemeler hazırlandıktan sonra yufka ufak ufak doğranır ve yufka dışında bütün malzeme bir tepsi içinde karıştırılarak yoğrulur. Yufkaların aralarına erimiş sade yağ sürülerek üst üste konur, ortasına yuvarlanarak azaltılmış kıyma konur yufka üzerine sarılır. Fazla kısmı kesilir, uçları içeri doğru bükülür. Yağlanmış tepsiye konur her tarafına erimiş sade yağ gezdirilir orta hararetteki fırında bîr saat kadar pişirilir.
Not: Köfte piştikten sonra biraz soğuması beklenmelidir, sıcakken keserseniz dağılır, biraz soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder