Tas kebabını şu şekilde yapılır 900 gram kuşbaşı koyun eti kullanarak hazırlayıp bir kapta muhafaza edilmelidir. 750 gram pirincin taşları ayıklanır, üstüne 8 bardak sıcak su dökülür, su soğuyunca, bu suyu döküp duru su ile yıkayın. Bu pirinç bir tencereye konup kavrulmalı. Tas kebabı bir kâse içine konup çukurca bir tepsinin tam ortasına ters olarak kapatılmalı ve hafif ateşte iyice piştikten sonra kâsenin etrafına konulmalı. Pirince, iki misli kadar su, et suyu tercih edilir. Pirinçler iyice piştikten sonra ortadaki kâse kaldırılıp servis yapılır.
9 Ekim 2008 Perşembe
Pilavlı Tas Kebabı Nasıl Yapılır
PİLAVLI TAS KEBABI
Tas kebabını şu şekilde yapılır 900 gram kuşbaşı koyun eti kullanarak hazırlayıp bir kapta muhafaza edilmelidir. 750 gram pirincin taşları ayıklanır, üstüne 8 bardak sıcak su dökülür, su soğuyunca, bu suyu döküp duru su ile yıkayın. Bu pirinç bir tencereye konup kavrulmalı. Tas kebabı bir kâse içine konup çukurca bir tepsinin tam ortasına ters olarak kapatılmalı ve hafif ateşte iyice piştikten sonra kâsenin etrafına konulmalı. Pirince, iki misli kadar su, et suyu tercih edilir. Pirinçler iyice piştikten sonra ortadaki kâse kaldırılıp servis yapılır.
Tas kebabını şu şekilde yapılır 900 gram kuşbaşı koyun eti kullanarak hazırlayıp bir kapta muhafaza edilmelidir. 750 gram pirincin taşları ayıklanır, üstüne 8 bardak sıcak su dökülür, su soğuyunca, bu suyu döküp duru su ile yıkayın. Bu pirinç bir tencereye konup kavrulmalı. Tas kebabı bir kâse içine konup çukurca bir tepsinin tam ortasına ters olarak kapatılmalı ve hafif ateşte iyice piştikten sonra kâsenin etrafına konulmalı. Pirince, iki misli kadar su, et suyu tercih edilir. Pirinçler iyice piştikten sonra ortadaki kâse kaldırılıp servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder