MALZEMELERİ:
Yarım kilo koyun eti şişlik kuşbaşı
1 tane patlıcan,
1 tane sert domates
2 tane yeşil biber (dolmalık)
1 tane soğan,
2 çorba kaşığı sade yağ,
karabiber, tuz.
YAPILIŞI:
Ağaçlardan taze olarak koparılmış, kurşun kalemin yarısı kadar kalınlıktaki dalların kabuklan soyulur ve tavaya göre kesilerek bir uçları sivriltilir, yıkanır, bir tarafı bırakılır. Et yıkanmadan rendelenmiş soğan, karabiber ve tuz ile ovulur. Üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı gezdirilir, karıştırılır, 1 saat kadar bekletilir. Sonra kebap kızartılacağı zaman patlıcanlar erik büyüklüğünde doğranır, yıkanır. Domates ve biber de aynı büyüldükte kesilerek hazırlanır. Şişlere önce bir et parçası, sonra sıra ile domates, et, patlıcan, yine et, biber geçirilerek aynı sıra takip edilerek dizilir. Yalnız şişlerin her iki ucunda muhakkak et parçası bulunmalıdır. Bütün malzeme eşit olarak şişlere taksim edildikten sonra kızgın margarinde kızdırılır. Ve olduğu gibi servis yapılır. Yanında çiğ domates garnitür olarak verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder