MALZEMELER:
3 adet orta boy soğan,
3 adet orta boy domates,
2 adet dolmalık biber veya 4 tane çarliston,
acı seviliyorsa sivri biber,
yarım demet maydanoz,
yarım demet nane,
2 tane orta boy salatalık,
10-12 tane siyah zeytin,
1 kahve fincanı sirke,
1 kahve fincanı zeytinyağı,
arzu edilirse kırmızı biber,
tuz.
YAPILIŞI:
Soğanları soyunuz ve çok ince halkalar halinde kesiniz, kesilen soğanları bir tasa alarak üstüne 1 tutam tuz koyup elinizle güzelce ovunuz, domateslerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra çok küçük fındık büyüklüğünde doğrayınız, biberlerin de çekirdeklerini çıkarıp doğrayın. Temizlenmiş nane ve maydanozu incecik doğrayın, salatalıkları da soyup küçük küçük kesin, tuzunu serpip, sirkesini, zeytinyağını koyup adamakıllı karıştırın ve zeytinleri de serpiştirip servis yapın.
Not: Bir çok ev hanımı soğanı tuzla ovduktan; sonra bol suyla yıkayıp, süzüp ondan sonra salataya karıştırır, bu çok yanlıştır tuzla soğanın bütün kuvvetini ve vitaminini çıkarıp yıkamakla da atmış oluyoruz, bu yüzden yıkamak doğru değildir.
Çoban salatasına haşlanmış doğranmış yumurta da konabilir.
0 yorum:
Yorum Gönder