MALZEMELERİ:
Yarım kilo koyun eti
5 baş soğan
3 tane iri ve olgun domates
4 tane büyük boy patlıcan
4 çorba basığı sade yağ
3 bardak su
karabiber, tuz
YAPILIŞI:
Mümkün olduğu kadar ince ve uzun seçilmesi gereken patlıcanları alacalı şekilde soyduktan sonra yukarıdan aşağıya dörde bölün. Ve bu uzun dilimleri de üç dört santim eninde küçük parçalar halinde kesiniz, bol suda tuzla kırkbeş dakika bırakınız ve sonra parçalamadan sıkarak sularını alınız. Bu arada kuşbaşı doğranmış yarını kilo etinizi iyice yıkayıp tavaya atılacak şekilde hazır ediniz. Öte taraftan bir tavaya dört çorba kaşığı margarin.koyarak kızdırınız. Yağı kızmış olan bu tavaya patlıcanları birer ikişer, kaydırarak koyunuz, pembemsi; bir renk. alınca da delildi kepçenizle yağını süzerek küçük parçalar halindeki hafif kızarmış patlıcanları ayrı bir tabağa alınız.:
Tavayı ateşten indirmeden, önceden hasırlanmış olduğunuz yarım kilo kuşbaşı koyun etini pembeleşinceye kadar 'Harlı ateşte birkaç dakika kadar kızartınız ve oradan alıp kebabı pişireceğiniz tencereye koyunuz. Soğanları ve domatesleri (salça da olabilir) iyice kabuklarını soyduktan ve ince ince doğradıktan sonra tavaya atın ve pembesi eştikten sonra hepsini tencereye dökünüz.
Yarım kahve fincanı tuzla az ya da çok (zevkiniz bilir) karabiberi azar azar tencereye katmayı unutmayın. Bütün bunları belirttiğimiz ölçülerde ve sırada yaptıktan sonra tencerenin kapağını iyice kapayınız. Ortalama bir buçuk saat kadar pişmeye bırakınız. Etler yumuşaymca ayrı bir tabağa almış olduğunuz patlıcanları da tencereye ilave ediniz ve yarim saat daha orta hararetteki ateşte pişirdikten sonra servis yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder