4 tane patates,
1 kahve fincanı zeytinyağı,
yarım kahve fincanı sirke,
1 baş soğan.
YAPILIŞI:
Patatesler haşlanır, kabuklan soyulur, arzu edilen boyda tereihan fındık büyüklüğünde doğranır. Diğer tarafta bir kâse içine çok ince bir şekilde 1 baş soğan doğranır, bir tutam tuz ile ovulur zeytinyağı, sirke soğana ilave edilerek çatalla vurulur, bu harç doğranmış patateslere ilave edilir patatesler daha sıcakken konursa içine çekeceğinden çok lezzetli olur, ince kıyılmış bol maydanoz ilave edilerek soğuduktan sonra söîraya getirilir.
Patates Salatasının Bir Başka Tarifi
Gereken Zaman: 50 dakika
Malzemeleri:
1 kg. sarı patates
4 kahve fincanı limon suyu ya da sirke
2 kahve fincanı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
2 orta baş soğan
4 tatlı kaşığı hardal
2 çay kaşığı karabiber(istenirse)
2 çay kaşığı kırmızı biber Tuz
Hazırlanması:
Tencereye sarı patateslerin üstünü iyice kaplayacak kadar su koyduktan sonra patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık olarak 20-30 dakika haşlayınız. Daha Sonra patatesleri sudan çıkarıp biraz soğuduktan sonra hemen kabuklarını soyunuz. Kabuklarını soyduktan sonra, patatesleri soğutmadan büyük ve derince bir kaseye nohut büyüklüğünde doğrayın. Sonra salata tabağındaki patateslere, 2 tatlı kaşığı tuzla limon suyunu, zeytinyağını, hardalı, karabiberi, soğanları ekleyip patatesler sirke ve yağı iyice çekip mayonez gibi bir hal alıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırınız. Salata Tabağında süsleyip servis yapabilirsiniz. (îstenirse, salatanın üzerine 3 çorba kaşığı mayonez ve 2 demet yeşil soğan ilave edebilirsiniz.)
0 yorum:
Yorum Gönder