MALZEME:
1 tane kuzu küreği, 5 çorba kaşığı sade yağ, bir soğan, bir su bardağı pirinç, birer kaşık çam fıstığı ve kuj üzümü, 100 gram kuzu ciğeri, birer demet maydanoz ve dereotu, karabiber, tuz.
YAPILIŞI:
Pirinç ılık suda 20 dakika bırakılır. İki çorba kaşığı sade yağda kıyılmış soğan, küçük kesilmiş ciğer, suyu süzülmüş pirinç, faştık, üzüm biraz kavrulur. Tuz, bahar biber bir bardak su ilave edilir, lıafif ateşte kabarana kadar pişirilir. Kıyılmış maydanoz, dereotu karıştırılır. Kuzu küreği açılır pilav doldurulur, dikilir, üç kaşık sade yağda çevirerek kızartılır ve ağır ateşte pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder