MALZEMELER:
Yarım kilo yağsız dana kıyması,
2 baş soğan,
1 kaşık sade yağ,
1 çay fincanı pirinç,
2 yumurta,
2 kaşık un,
tuz,
karabiber,
kızartma için yağ
YAPILIŞI:Yarım kilo kıymanın yarısını hafif ateşte hiç yağ koymadan eze eze rengi dönüp de hafif pembeleşineeye kadar kavurun. Ve bir tarafa bırakın soğuşun. Başka bir tencerede çok ince doğranmış 2 baş soğanı 1 kaşık yağda hafif pembeleştiriri. Ayıklanıp yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci tencereye koyup az miktarda su ilave ederek hafif ateşte pirinçler irileşinceye kadar pişirelim biraz tuz ve karabiber ilave edilirse daha iyi olur. Pişme bitince biraz soğumasını beklemek gerekir. Rahatça yoğurabileceğiniz bir tepsiye kalan kıymayı çiğ olarak kavrulmuş kıymayı ve pişirilmiş pirinci koyup hepsini biraz da tuz ilavesiyle kuvvetlice 10-15 dakika kadar yoğurun ve köftelerinizi yumurta biçimine sokup biraz yassıltarak şekil verin çukur bir cam tabakta 2 yumurtayı bir tutam karbonatla birlikte çatalla iyice vurun, küçük bir tepsiye de unu koyun. Hazırlamış olduğunuz köfteleri önce unda yuvarlayıp hafifçe unlanmasını sağlayın sonra her tarafına gelecek şekilde çırpılmış yumurtaya bulayarak tayada kızdırdığınız bol yağda çevirerek kızartın.
Not: yumurtaya bulanmış bütün kızartmalar önce bir yüzü sonra çevrilerek diğer yüzü kızartılır, aksi takdirde kabarmaz.
0 yorum:
Yorum Gönder