MALZEME:
1 kilo et,koyun ya da kuzu,
4 kaşık margarin,
15-20 tane arpacık soğanı,
200 gram fasulye (ayşe)
3 tane domates,
3 tane havuç (orta)
3 tane patates,
2 tane patlıcan,
50 gram bamya,
2 tane dolmalık biber,
1,5 bardak su,
tuz.
YAPILIŞI:
1 kilo kuzu ya da koyun etini kuşbaşı kestirin. îyice yıkayıp temizledikten sonra oldukça derin ve geniş bir güvece yerleştirin. Sebzeleri bir kaç su yıkayın, domatesleri yuvarlak dilimler halinde kesin. Ayşekadın fasulyelerinin evvela kılçıklarını alın sonra da ortalarından kesin. Havuçları iyica kazıyın ve uzunlamasına ikiye böldükten sonra birer parmak kalınlığında doğrayın. Patlıcanları da yukarıdan aşağıya dört uzun dilime ayırın ve sonra da yine birer parmak kalınlığında parçalara bölün. Arpacık soğanlarının kabuk ve zarlarım soyun, dolmalık biberleri dörde ayınn, patateslerin kabuklarını soyduktan sonra ceviz büyüklüğünde ve kare şeklinde parçalara Mlün. Bamyaların tepelerini kulak şeklinde keserek inceltin.
Etleri en alta gelecek şekilde bütün sebzeleri kat kat güvece yerleştirin. Bu iş bitince tuzunu, yağını ve suyunu ekleyerek güvecin kapağını kapayıp orta hararetteki ateşte 1 saat kadar ve her halde fasulyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra güveci alıp bir tabağa oturtun ve öylece servis yapın
0 yorum:
Yorum Gönder