MALZEMELER:
Yarım kilo biftek olarak hazırlanmış et,
2 diş sarımsak,
2 tane soğan,
2 yumurta,
tuz,
biber,
2 çorba kaşığı un,
bir demet maydanoz,
bir kalrve fincanı sirke,
1 kahve fincanı zeytinyağı.
YAPILIŞI:Et ince dilimlere ayrılır. Sarımsak kıyılır. Sirke ile zeytinyağı bir çatalla iyice karıştırılır. Etler bir kaba konur üzerine sirke ile zeytinyağı dökülür, sarmısak serpilir, iki saat: bırakılır, iki saat sonra et makinesinden geçirilerek kıyma haline getirilir, iki soğan ince kıyılır, yeteri kadar tuz, biber konur, maydanoz serpilir, iki yumurta beyazı ve kıyma hepsi birlikte yoğrulur. Küçük köfteler haline getirilir iyice inceltilir. Bir tabakta kavrulmuş yumurta sarılarına bulanır sonra una bu-lanır ve margarinde kızartılır, servis tabağına alınır yanında arzu edilen bir garnitürle servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder