MALZEMELER:
1 kilo koyun eti,
4 çorba kaşığı sade yağ,
2 baş soğan,
5 domates ya da 1 çorba kaşığı domates salçası,
3 bardak su, tuz.
YAPILIŞI:
Etleri kuşbaşı doğrayıp, soğanları mümkün olduğu kadar küçük parçalar "halinde kesin. Domateslerin kabuk ve çekirdeklerini çıkarın. Üç bardak su ısıtın ve bütün hazırlıklar bittikten sonra 4 çorba kaşığı sade yağı tencereye koyup iyice kızdırın, Bu kızdırılmış yağa, etleri boşaltın. Ve etlerin tamamen kızarmasını sağlamak için bir iki defa çevirin etler iyice ve gereği kadar kızarınca delikli kepçenizle etleri yağını süzdükten sonra tencereden çıkarıp başka bir kaba koyun.
Tencerede kalmış olan sıcak yağa, ince kesilmiş soğanları katın ve pembeleşineeyc kadar kavurun. Soğanlar istenilen rengi ve şekli alınca bir çorba kaşığı domates salçasını ya da ufalanmış kabuksuz ve çekirdeksiz 3 domatesin parçalarım gereği kadar örneğin, bir tatlı kaşığı tuzla birlikte önceden kızartılmış olan kuşbaşı etleri tencereye boşaltın ve vakit geçirmeden, üç bardak kadar sıcak suyu yavaş yavaş ve azar azar ete içirin. Ondan sonra hemen tencerenin kapağını kapayın ve normal hararetteki ateşte iki saatten az olmamak şartıyla pişmeye bırakın.
0 yorum:
Yorum Gönder