• 1 su bardağı kırık yarma
• 1 kg yogurt
• 2 tepeleme yemek kaşığı un
• 2 çay kaşığı tuz
• 2 adet orta boy kuru sogan
• 25 gr tereyağı
• 3-4 dal pezük
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı ve Hazırlanması
•iyice yıkadığınız kırık yarmayı orta boy bir tencereye koyup üzerine 5 su bardağı su ekleyin. Orta ısılı ateşte, iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
• Yogurt ve unu derin bir kapta tuzla birlikte iyice çırpın ve haşlanmış yarmanın oldugu tencereye yavaş yavaş ve surekli karıştırarak aktarın.
• Surekli karıştırmaya devam ederek çorba kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ince kıyılmış pezük yapraklarını ilave edip çorbayı ocaktan alınız.
• Diğer taraftan, yağ ve yemeklik incecik doğradığınız soğanları bir tavaya koyun. Sürekli karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Kuru nane ve kırmızı biberi serpiştirip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.
• Bu sosu çorbanın üzerine gezdirip karıştırın ve sıcak sıcak servise sunun
0 yorum:
Yorum Gönder