MALZEME LİSTESİ
• 3 su bardağı köftelik ince bulgur
• 2 baş orta boy soğan
• 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
• 2 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 su bardağı süzme yoğurt veya torba yoğurdu
• 3-4 diş sarmısak
• 7-8 yemek kaşığı et kavurması
• 1 baş orta boy soğan
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• Yarım çay kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
YAPILIŞI - HAZIRLANMASI
• Köfte harcını hazırlamak üzere ince ince doğranmış soğanlar tencereye konulup üstüne bulgur, reyhan ve tuz eklenir. Üzerine çok az çıkacak kadar sıcak su ilave edilir. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir, bir kenarda ılımaya bırakılır.
• Bulgurlu harç ılıyınca bir tepsiye boşaltılarak içine un katılır ve iyice yoğurulur. Bu köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak çiğköfte gibi parmakların izi çıkacak biçimde köfteler yapılır ve bir başka tepsiye dizilir.
• Öte yandan içinde 4 bardak kaynar su olan tencereye köfteler atılır, yaklaşık 10 dakika pişirildikten sonra köftelerin suyu süzülür. Haşlandıktan sonra servis tabağına alınan köftelerin üzerine, sarmısak katılmış süzme yoğurt dökülür.
• Sos için; bir tavada tereyağı eritilir, ince piyazlık doğranmış soğanlar eklenerek rengi sararıncaya kadar kavrulur ve üzerine et kavurması ilave edilir.
Bu arada salça, tuz ve toz kırmızıbiber de ilave edilerek 8-10 dakika daha pişirilir. Hazırlanan bu sos, yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder