•1 su bardağı yeşil mercimek
• 1 su bardağı ev eriştesi(arpa şehriye de kullanabilirsiniz)
• 2 adet orta boy domates
• 2 adet sivibiber
• 2 adet orta boy kuru sogan
25 gr tereyağı(4 yemek kaşığı siviyag da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşıgı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
Yapılışı - Hazırlanması
•Mercimeği iyice yıkadıktan sonra 6-7 su bardağı suyla haşlayın. Haşlanan mercimeği ocaktan alın ama suyunu dökmeyin.
• Diğer taraftan, yağı ve yemeklik incecik doğranmış. soğanları geniş bir tavaya koyup orta ateş üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun.
• İncecik kıyılmış, biberleri ve salçayı katıp dilimlenmiş domatesleri ekleyin. Surekli karıştırarak 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın ve mercimeğin oldugu tencereye aktarın.
• Tencereyi tekrar ocağa koyup yemeği kaynatın.
Kimyon, tuz, karabiber ve naneyi serpiştirin.
•Çorba kaynamaya başlayınca erişteyi ilave edip arada sırada karıştırarak erişteler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.
0 yorum:
Yorum Gönder