Malzemeleri
Harci İçin Gereken Malzemeler
• 2 su bardağı rendelenmiş. beyaz peynir
• 1 demet maydanoz
• 1 çay kaşığı kırmızı biber
Hamuru İçin Gereken Malzemeler:
•125 gr yumuşamış tereyağı(bitkisel margarin de kullanabilirsiniz)
• 1 çay bardağı yoğurt
• 1 çay kaşığı karbonat
• 2 çay kaşığı tuz
• Yaklaşık tepeleme 10 yemek kaşığı un
YAPILIŞI ve HAZIRLANMASI
Harcını Hazırlamak İçin: peyniri, kırmızı biberi ve ince kıyılmış maydanozu derin bir kapta karıştırıp bir kenarda bekletin.
• Hamuru Hazırlamak İçin: yumuşamış yağı ve karbonatı derin yoğurma kabına koyun.
• Üzerine yoğurt, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun. Hamuru oda sıcaklığında 40 dakika dinlendirin.
• Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları hafif unlu tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak çay tabağı büyüklüğünde açın.
• İçine hazırladığmız peynirli karışımı uzunlamasına koyun ve hamurun iki ucundan çekip büzerek oval şekline getirin.
• Pideleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 20 dakika bekletin. Üzerine çırpılmış. yumurta sarısını sürün, 175 dereceye ayarlanmış fırında pideler iyice kızarıncaya kadar, 30-35 dakika pişirin.
Fırından çikarıp sıcak ya da ılık olarak servise sunun..
0 yorum:
Yorum Gönder