MALZEME LİSTESİ
• 400 gr az yağlı dana kıyma
• 5 adet yumurta
• 4 tepeleme yemek kaşığı un
• 3-4 adet taze yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı karbonat
Kızartmak için;
•1 su bardağı sıvıyağ
HAZIRLANMASI - YAPILIŞI
• Yumurta ve unu derin bir karıştırma kabına koyup çatal yardımıyla iyice çırpın. İncecik doğranmış yeşil soğanı ve kıymayı ilave edip ayıklanıp incecik doğranmış maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyin.
• Malzemeleri elinizle iyice yoğurun. Karbonatı da katıp tekrar yoğurun. Köfte hamurundan çok daha cıvık, mücver hamuru kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
• Sıvıyağı derin bir tavada ya da dar bir tencere kızdırın.
• Hazırladığınız köfte karışımından yemek kaşığıyla alın. Hamuru tencereye ya da tavaya aktarıp orta ısılı ateşte çevire çevire kızartın.
• Kalan harca da aynı işlemleri uygulayın. Köfteleri kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın. Bol yeşil salata ve ayranla servise sunun.
0 yorum:
Yorum Gönder