5 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı hardal
2 katı yumurta
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kaperi Bir tutam kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı (ya da ayçiçeği veya mısırözü yağı)
2 çorba kaşığı iyi cins sirke Karabiber
Tuz
Hazırlanması:
Soğanların dış kabuklarını soyduktan sonra kenarlı bir tepsi içinde yaklaşık yarım saat hiç dokunmadan fırında bekletin. Fırından çıkardığınız soğanları oda sıcaklığında ılıyıncaya kadar bekletiniz.
Daha Sonra üzerlerindeki yanmış kabukları temizleyip dilim dilim kesip servis yapılacak salata tabağına koyunuz.
Salatanın sosunu hazırlamak için yumurtaları derince bir tabakta hardal, ince ince doğranmış maydanoz, kapari, bir miktar tuz, biraz kekik, karabiber, zeytinyağı ve sirke ile ilave ederek ezin ve soğanların üzerine dökünüz.Bu soğan salatasını ılımış olarak etli yemeklerin yanında garnitür olarak da servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder